0162-499400 0162-499400

Banden

Voor optimaal contact met de weg

Banden

terug

Veel mensen zijn zich niet bewust van het belang van goede banden onder uw auto. Banden zijn o.a. belangrijk voor de veiligheid van uw auto. Immers zijn banden het enige contact dat u met het wegdek heeft. Dus als die niet goed zijn…

Banden zijn er in vele soorten en maten. Wij geven u graag advies over welke band het beste bij uw auto en uw rijgedrag past. Rijdt u veel kilometers, dan is het verstandig om toch voor een A-merk band te kiezen. Rijdt u minder kilometers dan zijn er andere alternatieven voorhanden.
Alle banden moeten in ieder geval altijd voorzien zijn van voldoende profiel (wettelijk minimaal 1.6 mm, maar wij adviseren voor de veiligheid 2.5 mm) en een juiste bandenspanning.

Tip: zorg dat uw auto goed is uitgelijnd en de bandenspanning goed is. Daarmee is niet alleen de wegligging beter, maar verbruikt u ook minder brandstof en slijten uw banden minder snel.
De bandenspanning kunt u zelf checken. We adviseren dit twee keer per jaar te doen. Uiteraard helpen we u ook graag in de werkplaats.

Bandenmontage, banden balanceren en onderstel van de auto uitlijnen
Een goede band wordt gemonteerd op een velg. Om te zorgen dat de band en de velg goed in balans zijn, balanceren we de banden voor we ze onder de auto monteren. Daarmee voorkom je een trilling op het stuur. Voor een betere wegligging, minder brandstofverbruik en minder bandenslijtage kunnen we de auto ook uitlijnen. Daarmee checken we de stand van de banden ten opzichte van de auto. Dit zijn compleet verschillende werkzaamheden.

Heeft u een trilling op het stuur of trekt uw auto naar de zijkant van de weg? Kom dan langs in de werkplaats voor een advies.

Winterbanden
Het verschil tussen winterbanden en zomerbanden zit vooral in het profiel en de rubbersamenstelling. Hierdoor is een winterband bij koude weersomstandigheden effectiever, zuiniger en betrouwbaarder. Gaat u naar het buitenland op vakantie in de winter, dan ontkomt u er bijna niet aan winterbanden te monteren.

Kijk voor regelgeving in het buitenland op de website van bandveilig.

Heeft u winterbanden en laat u deze liever wisselen in de werkplaats? Wij hebben een bandenhotel waar we de banden voor u op kunnen slaan.

Zomerband, winterband of all season band
Twijfelt u nog over welke band u het beste aan kunt schaffen? We geven graag advies.

Plan direct uw afspraak of neem contact met ons op

Vernieuwen

Advies op maat

Wisselen

Met eigen bandenopslag

Uitlijnen

Voor een betere wegligging

Vernieuwen

Advies op maat

Wisselen

Met eigen bandenopslag

Uitlijnen

Voor een betere wegligging

Ook optimaal contact met de weg?