06 312 158 67 0162 499400

Koop uw auto met deze handige tips

Auto kopen

Auto kopen

terug

Zelf een auto kopen valt niet altijd mee. Met zoveel verschillen in merken, modellen, kwaliteit, e.d. We helpen graag mee om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken.

Zo hebben wij verschillende occasions op voorraad waar we volledig achter staan. Elke auto bij autobedrijf Docars wordt aangeboden voor een zogenoemde netto meeneemprijs, zodat u zelf de mogelijkheid heeft om tegen scherpe netto prijzen een auto te kopen. U bepaalt zelf uw garantie- en afleveringscondities.
Kijk hier voor meer informatie over onze afleverpakketten.

Staat de auto niet tussen onze occasions, maar heeft u wel graag hulp bij de aankoop van een nieuwe of andere auto? Wij helpen graag met zoeken naar de juiste match. Neem contact met ons zodat we kunnen overleggen over uw wensen. We helpen u graag met uw zoekopdracht.

Maar misschien wilt u wel heel graag zelf aan de slag met zoeken. Hier hebben we een paar tips voor u.

1. Onderhoud historie

Vraag naar de onderhoudshistorie (onderhoudsboekje) en controleer of deze is bijgehouden en of alles netjes is afgestempeld. Als dit niet het geval is, kunt u niet zeker weten of de auto wel goed onderhouden is. Goed onderhoud van de auto is belangrijk om de levensduur van de auto te verlengen. Zo zorgt u dat uw auto betrouwbaar blijft en u niet in de steek laat.

2. Kilometer historie

Het is verstandig om de kilometer stand te controleren. Dit kunt u doen aan de hand van het RDW-voertuigrapport of er zeker van te zijn dat de kilometer historie juist is. Vraag de verkopende partij om het voertuigrapport op te vragen zodat u dit kan controleren.

3. Distributieriem of ketting

Wanneer is de distributieriem of ketting voor het laatst vervangen? De distributieriem of ketting is een belangrijk onderdeel in uw auto. Wanneer deze kapot gaat kunnen de kosten hoog oplopen. Is het lang geleden dat de riem of ketting vervangen is, dan kan u dit meenemen in uw onderhandelingen over de prijs.

4. Banden

Veel mensen zijn zich niet bewust van het belang van goede banden onder uw auto. Banden zijn immers het enige contact dat u met de weg heeft. Controleer goed of de banden nog voldoende profiel hebben. Hoe meer profiel, hoe langer de banden mee kunnen.

5. Hoe ziet de auto eruit?

Is de binnenkant netjes en ziet de auto er goed onderhouden uit? Dan kan dit erop wijzen dat de auto ook goed onderhouden is. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar hoe mensen met hun auto omgaan kan veel zeggen over de staat van de auto.

Betrouwbaar

Wij controleren occasions in onze werkplaats.

Kennis

Met onze kennis kijken we graag met u mee.

Betrouwbaar

Wij controleren occasions in onze werkplaats.

Kennis

Met onze kennis kijken we graag met u mee.

Wilt u meer weten of een afspraak plannen?