0162-499400 0162-499400

Autobedrijf van het jaar

"Vereerd met zoveel stemmen..."

Autobedrijf van het jaar

terug

​In 2017-2018 behaalde Autobedrijf Docars de halve finale van de BOVAG autobedrijf van het jaar verkiezingen. Van de 10 halve finalisten de enige in het zuiden van Nederland in de editie van 2017-2018. Een hele mooie prestatie waar we met veel plezier aan terug denken. Helaas hebben we uiteindelijk niet gewonnen, maar we hebben er van genoten en veel van geleerd. In weekblad Oosterhout in juni 2017 kwam een mooie advertorial te staan. Daarin stond de volgende tekst:

“Autobedrijf Docars is de beste van Brabant!

Na een alles verwoestende brand grepen Joost en Esther van Dongen hun kans en bouwde met eigen handen hun autobedrijf op. Met succes. Het familiebedrijf in Oosteind blijkt de baste van Brabant.

Trots, dat is één woord om alles samen te vatten. Trots zijn Joost en Esther van Dongen op hun autobedrijf. Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat ze door zijn gedrongen tot de halve finale van de BOVAG autobedrijf van het jaar verkiezing. Net nu het bedrijf ook hun 10 jarig jubileum viert.

Het is alweer 10 jaar geleden dat autobedrijf Docars de deuren opende van het splinternieuwe autobedrijf die Joost en Esther letterlijk zelf mee hebben gebouwd hebben. Voorheen stond er een ander autobedrijf op de locatie, maar dat brandde tot de grond toe af. Deze kans werd met beide handen aangepakt. Een kans die naar hard werken resulteert in een nominatie voor autobedrijf van het jaar.

“We voelen ons enorm vereerd dat zoveel van onze klanten op ons gestemd hebben,” zegt Joost van Dongen, eigenaar van autobedrijf Docars. Branchevereniging BOAVG schrijft jaarlijks de verkiezing uit voor autobedrijf van het jaar. De verkiezing begint met een consumenten ronde, waarbij de klant kan stemmen op hun favoriete autobedrijf. Na de stemronde worden de stemmen geteld en gedeeld door het aantal medewerkers.
Zo ontstaat de top 10. De halve finalisten krijgen een bezoek van een onafhankelijke keuringsinstantie en een mistery shopper, waarna een jury de drie finalisten bekend maakt. Uiteindelijk wordt op 3 oktober de winnaar bekend gemaakt.

Op de vraag wat juist Docars tot het beste autobedrijf van het jaar maakt weet het koppel niet direct antwoord te geven. “We horen van veel vaste klanten dat zij vooral de snelle en goede service fijn vinden, maar ook dat het lekker kleinschalig en persoonlijk is,” zegt Esther van Dongen. Zo weten ze bij Docars niet alleen wat er bij de klanten speelt, ook de vaste klanten krijgen alle ontwikkelingen zowel zakelijk als privé bij Docars mee. De kinderen (nu 4 en 2 jaar) zijn met regelmaat in de garage te vinden en maken graag een praatje met iedereen die binnen komt. Sinds februari is ook de vader van Esther werkzaam binnen het bedrijf.

De sfeer is gemoedelijk, persoonlijk en vertrouwd en daardoor laagdrempelig. “We hebben van iets wat we leuk vinden ons werk weten te maken. Een enorme uitdaging die makkelijker wordt gemaakt door alle mensen om ons heen. We vinden het fijn om mensen persoonlijk te benaderen en een band met hen op te bouwen. Zo kunnen we de klant nog beter begeleiden in hun mobiliteitsbehoefte.
We zijn enorm trots op alles wat we de afgelopen 10 jaar samen met ons team en klanten hebben kunnen opbouwen. En we zijn nog lang niet klaar.”

Docars

De beste van Brabant 2017-2018

Halve finalist

Behaald met consumenten stemmen

Trots

Samen kunnen opbouwen

Docars

De beste van Brabant 2017-2018

Halve finalist

Behaald met consumenten stemmen

Trots

Samen kunnen opbouwen

Meer weten?