0162-499400 0162-499400

SERMI certificaat

terug

Nieuwe Europese verplichting

SERMI is een certificaat dat onafhankelijke autobedrijven nodig hebben om vanaf 1 april 2024 te mogen sleutelen/programmeren aan alle onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie. Denk aan sleutels, contact- en deursloten, maar ook aan computermodules en startonderbrekers in de auto.

Het SERMI-certificaat is het resultaat van Europese regelgeving en vernoemd naar het Europese samenwerkingsverband van fabrikanten en onafhankelijke autobedrijven; het Forum for Access te Security Related Vehicle Repair and Maintence Information (SERMI).

Omdat er lange tijd veel onduidelijkheid was over de certificering en vooral de uitvoer daarvan, zijn nog lang niet alle bedrijven gecertificeerd. Ook onze aanvraag staat uit en het is afwachten op de verwerking hiervan. Via deze blog houden we jullie op de hoogte.

Benieuwd of voor de werkzaamheden voor jullie auto ook een SERMI certificaat plicht is? Zolang wij bij het maken van de afspraak geen opmerking hebben gemaakt kan de afspraak gewoon doorgaan. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen.

Deel dit bericht

26-03-2024 11:46

Meer weten?

Neem contact op