06 312 158 67 0162 499400

Ruitenwissers

terug

Goed zicht begint bij...

Wist je dat veel ongelukken plaatsvinden onder slecht verlichte omstandigheden, zoals bij slecht weer of als het donker is? Volgens Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) verdubbelt de kans op een ongeluk door slechte weersomstandigheden. Tijdens nat weer zijn goede ruitenwissers onlosmakelijke verbonden met beter zicht en dus de verkeersveiligheid.

Minder zicht? Last van een waas en strepen op de voorruit van de auto? Dan is de kans groot dat uw ruitenwissers zijn versleten, tijd om ze te vervangen! De ruitenwissers moeten vervangen worden als het rubber verouderd is of de wisresultaten onvoldoende zijn.

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

  • Haperen van ruitenwissers: Het ruitenwisserblad drukt niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de voorruit.
  • Het strepen van ruitenwisserbladen: Het ruitenwisserrubber is beschadigd of versleten.
  • Ruitenwissers veroorzaken geluid: Het rubber is beschadigd of versleten of de verbindingen van de bladhouder zitten los.
  • Slijtage van de ruitenwissers: Beschadiging/slijtage als gevolg van uitdroging door zonlicht of bevriezing aan autoruit. Een ruitenwisser kan een slijtage-indicator hebben, deze kan aangeven wanneer de ruitenwissers vervangen dienen te worden.
  • Autoruit beschadigt door ruitenwisserbladen: Kapotte ruitenwisserbladen beschadigen het glas.
  • Ondeugdelijke montage ruitenwisserbladen: Arm of bladhouder ruitenwisser zijn slecht vastgezet of het verkeerde blad is gemonteerd.

Wat kunt u zelf doen?
Staat u stil met de auto en is uw voorruit schoon? Gebruik de ruitensproeiers om uw raam nat te maken en kijk naar het patroon die de ruitenwissers achterlaten. Geen strepen of gepiep van de wissers? Dan zijn de wissers in de meeste gevallen goed. Strepen de wissers maar zien ze er nog goed uit? Probeer het rubber van de wisser voorzichtig schoon te maken en probeer het nog een keer. Blijft de wisser strepen of piepen? Kom dat langs voor een controle of om de ruitenwissers te laten vervangen in onze werkplaats.

Twijfelt u aan de conditie van de ruitenwissers van uw auto? Kom langs in onze werkplaats en wij kijken graag met u mee.

Deel dit bericht

11-09-2022 13:31

Afspraak maken?