0162-499400 0162-499400

Naar garage tijdens schorsing

terug

Wist u dat...

Een vraag die we regelmatig krijgen is: Mag een apk-rit tijdens de schorsingsperiode? BOVAG kwam in het BOVAG krantje met het volgende antwoord:

"Tijdens de schorsing van een voertuig kan de apk verlopen. De Belastingdienst heeft BOVAG laten weten dat het onder strikte voorwaarden is toegestaan om met een geschorste auto, camper of bestelwagen naar de apk te rijden.

Als de eigenaar het voertuig langere tijd niet gebruikt, kan hij ervoor kiezen om het voertuig te laten schorsen via de RDW. Er hoeft in die periode geen motorrijtuigenbelasting of verzekering betaald te worden. Voorwaarde is dat het voertuig niet de weg op gaat. Er zijn uitzonderingen waarbij dit wel mag, bijvoorbeeld bij een apk-rit. Hier zijn strikte regels aan verbonden.
Zo moet op de dag van de apk de kortste route naar de keuring worden gereden en weer terug. Bij een controle van de Belastingdienst moet aangetoond worden dat er op dat moment een apk-rit werd gemaakt. Het goedkeurings- of afkeuringsrapport is daarvoor de beste manier. Als dit niet aangetoond kan worden, levert dit een naheffing op van maximaal één jaar aan motorrijtuigenbelasting plus een boete van honderd procent. Het is dus wijs om de regels nauwkeuring na te leven en documenten zoals het apk-rapport goed te bewaren."

Heeft u ook een auto, camper of bestelwagen in de schorsing met een verlopen APK keuring en wilt u er weer mee gaan rijden? Maak een afspraak voor de APK keuring en laat het ons extra weten. Zo kunnen we altijd een afspraakbevestiging sturen voor de heenreis en bij de terugreis heeft u het nieuwe goedkeurings- of afkeuringsrapport.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Deel dit bericht

10-05-2023 16:05

Meer weten?

Neem contact op

Afspraak plannen?