Bandenwissel

terug

Veilig de weg op...

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat zodra de temperatuur onder de 7 graden komt, winterbanden een kortere remweg hebben op natte wegen dan zomerbanden?

Vier stukjes rubber ter grote van een briefkaart vormen het enige contactpunt van de auto met de weg. Goede banden zijn dan ook essentieel voor een veilige rit. Zeker in de koude winter, wanneer de wegen nat of glad zijn, is het belangrijk om genoeg grip te hebben Niet voor niets hebben landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland duidelijke richtlijnen als het om winterbanden gaat. Maar ook in Nederland is de winterband geen overbodige luxe.

Geen sneeuw in Nederland
‘Waarom zouden we winterbanden onder de auto doen als het toch niet sneeuwt in Nederland?’ Dat is een goede vraag met een duidelijk antwoord. Winterbanden zijn niet alleen effectief in sneeuw. Ze bieden ook meer grip tijdens de natte dagen door een betere afwatering. Dit komt door het profiel van de winterband, die anders is dan het profiel van een zomerband.

Verplicht
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in verschillende landen om ons heen wel. Ga je met de auto naar het buitenland? Check dan de regelgeving van de landen waar uw doorheen reist om zeker te zijn dat u voorbereid de weg op gaat.

Deel dit bericht

27-10-2020 09:35

Heeft u nog vragen?

Neem contact op