Onderhoud | Autobedrijf Docars

Onderhoud en reparatie

Het onderhoud van een auto is in te delen in vier categorieën.

Vaste inspectie (reguliere beurten)
Naast de jaarlijks verplichte APK keuring heeft een auto ook onderhoud nodig. De onderhoudsintervallen zijn de door de fabriek voorgeschreven periodes tussen twee opeenvolgende onderhoudsbeurten. Bij autobedrijf Docars werken we met onderhoudsschema volgens advies en richtlijnen van de voertuigfabrikant. Om die reden werken wij niet met standaard pakketprijzen.

Voor iedere onderhoudsbeurt kijken we naar de kilometerstand van uw auto en het bijbehorende onderhoudsschema. We overleggen met u wat deze richtlijnen zijn en welke werkzaamheden daarbij horen. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en de bijbehorende filters vervangen.

Plan direct uw afspraak of neem contact met ons op

Tijd- of kilometergebonden vervanging
Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. 

  • Aandrijving (o.a. distributieriem vervangen)
  • (Gloei)bougies vervangen

Reparatie aan slijtagedelen
Naast het regulier onderhoud van uw auto, kunt u ook voor reparaties aan slijtagedelen terecht bij autobedrijf Docars. Voor bepaalde slitagedelen is de levensduur afhaneklijk van het gebruik. Denk hierbij o.a. aan werkzaamheden als:

  • Remsystemen (o.a. remblokken en schijven vervangen)
  • Koppeling

Onvoorziene reparaties
Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijde een autoleven lang meegaan. Soms weten we dat een reparatie eraan zit te komen en geven hierover een advies. Soms gaat iets spontaan kapot.
Bij autobedrijf Docars bekijken we eerst wat er nodig is om de auto weer helemaal netjes te maken en koppelen dit terug in de vorm van een advies. Vervolgens overleggen we wat we met het advies gaan doen. Onvoorziene reparaties zijn o.a.:

  • Uitlaatsystemen (o.a. uitlaat monteren of lassen)
  • Wielophanging (o.a. spiraalveren vervangen)
  • Elektrische systemen
  • Etc.

Brandt er een storingslampje? In dat geval kijkt onze diagnose specialist met u mee.

Vervangend vervoer
Heeft u auto een grote reparatie nodig waarbij we de auto langere tijd in de werkplaats nodig hebben en heeft u tijdelijk vervangend vervoer nodig. Autobedrijf Docars heeft verschillend vervangend vervoer ter beschikking. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Plan direct uw afspraak of neem contact met ons op


Onderhoud voor uw aanhanger of grasmaaier
Niet alleen auto's, maar ook aanhangers, caravans en grasmaaiers hebben onderhoud nodig. Autobedrijf Docars heeft de juiste kennis in huis om uw aanhanger of grasmaaier te onderhouden.

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor het onderhoud van uw aanhanger of grasmaaier? Neem dan contact op via het contactformulier of bel voor meer informatie.